Welke sieraden moet ik dragen bij mijn bruidsjurk? | Bruiloft tips voor de bruid en gast

Welke sieraden moet ik dragen bij mijn bruidsjurk? | Bruiloft tips voor de bruid en gast

Lees hier welke sieraden je moet dragen bij jouw bruidsjurk! Of ben je te gast op de bruiloft? Hier onze tips.

Welke sieraden moet ik dragen bij mijn bruidsjurk? | Bruiloft tips voor de bruid en gast

 

Ga jij binnenkort trouwen of ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Wat leuk! Maar nu, het kiezen van de perfecte sieraden om je look compleet te maken. Dat is niet gemakkelijk. Welke sieraden moet ik nou dragen bij mijn bruidsjurk? Je bent niet de enige bruid met deze vraag. We helpen je daarom graag verder. In deze blog geven we je tips per stijl en vorm bruidsjurk en laten we je zien waar je nog meer op moet letten. Ook geven we wat bruiloften sieraden tips weg voor de gast. Lees snel verder en maak het jezelf wat gemakkelijker! Weg met de keuzestress, voor zowel de bruid als de gast.

 

Bruidssieraden tips per stijl bruidsjurk

Welke sieraden je het beste kan dragen bij jouw bruidsjurk begint bij het bepalen van de stijl. Welke stijl trouwjurk draag je en welke stijl wil je overbrengen? Bij elke stijl zijn er altijd wel weer sieraden die daarbij perfect passen. We hebben een aantal stijlen op een rijtje gezet, zoals de klassieke stijl, glamourous look, vintage uitstraling, de boho bruiloft en de minimalistische jurk.

 

1. Klassieke stijl

Als je kiest voor een klassieke bruidsjurk, is het belangrijk dat je sieraden hierbij aansluiten. Kies voor subtiele sieraden met een tijdloze uitstraling. Je kan hierbij denken aan een parelketting of -armband. Ook oorbellen met parels, kristallen of diamanten zullen je klassieke stijl compleet maken. Maar let op, less is more bij deze stijl; houd het verfijnd en ingetogen.

 

2. Glamourous stijl

Voor de bruid die op zoek is naar een vleugje luxe en glamour, zijn statement bruidssieraden de perfecte keuze. Bij een glamourous bruidsjurk mogen de sieraden zeker opvallen. Ga voor grote statement oorbellen met glinsterende steentjes of kies voor een opvallende armband. Combineer dit met een subtiele ketting, zodat je sieraden niet met elkaar vloeken.

 

3. Vintage stijl

Voor een vintage bruidsjurk kun je het beste kiezen voor sieraden met een nostalgische uitstraling. Parels, broches en sieraden met een antieke look, zoals deze oorbellen of ring van UNOde50 zijn dan de perfecte tips. Een choker ketting of een mooie vintage ring zullen je vintage bruidsjurk helemaal afmaken.

 

4. Boho stijl

Bij een boho bruidsjurk passen natuurlijke materialen en sieraden met een hippie vibe het beste. Kies bijvoorbeeld voor een lange ketting met een veerhanger of een armband met kralen. Ook oorbellen met veren of schelpen zijn perfect voor deze stijl. Ga voor opvallende armbanden gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer en hout.

 

5. Minimalistische stijl

Houd je van eenvoud en strakke lijnen? Dan past een minimalistische bruidsjurk bij jou. Bij deze stijl kun je het beste kiezen voor subtiele bruidssieraden die niet te veel opvallen. Denk aan een dunne ketting met een kleine hanger, minimalistische oorbellen of een eenvoudige armband. Less is more!

 

Is het materiaal van de jurk ook nog belangrijk voor mij keuze?

Bij kanten of met steentjes versierde jurken passen verfijnde sieraden beter, terwijl parels en kristallen goed samengaan met gladde stoffen.

 

 

 

Sieraden bij bruidsjurk per vorm

Welke sieraden je kiest, hangt niet alleen af van het materiaal van je jurk, maar zeker ook van de vorm van de hals.

 

1. Strapless

Voor strapless jurken zijn statement kettingen perfect. Ze vullen de ruimte mooi op en trekken de aandacht naar je gezicht.

 

2. Halter

Bij halterjurken kun je het beste de halslijn leeg laten en in plaats daarvan focussen op statement oorbellen om je look compleet te maken.

 

3. Hoge hals

Om de aandacht niet af te leiden van de halslijn, kan je bij jurken met een hoge halslijn beter de ketting achterwegen laten en kiezen voor subtiele oorbellen en armbanden.

 

4. Ronde hals

Bij een ronde halslijn kun je kiezen voor een ketting die de lijnen van de halslijn volgt, zoals een choker of een korte ketting.

 

5. Hartvormige hals

Een hartvormige halslijn legt de nadruk op je decolleté. Kies daarom voor subtiele sieraden die de aandacht trekken zonder te veel te overheersen. Denk aan een ketting met een klein hangertje of elegante oorbellen.

 

6. V-hals

Met een V-hals lijk je langer. Onze tip is om sieraden te kiezen die de lijn van de hals volgen. Dat mag best een diepe ketting zijn, afhankelijk van de diepte van de hals. Subtiele oorbellen kunnen de lengte van je hals benadrukken zonder de aandacht af te leiden van de V-hals.

 

7. Open rug

Bij jurken met een open rug kun je het beste kiezen voor achterwaartse sieraden, zoals een ketting speciaal voor op de rug of een paar statement oorbellen. Deze oorbellen zijn namelijk van zowel voor als achteren te zien en zullen echt een aanvulling zijn op het zicht.

 

Wat zijn statement sieraden?

Ze zijn opvallend, uniek en hebben een sterk persoonlijk karakter. Denk aan grote, opvallende kettingen, armbanden of oorbellen met bijzondere details, kleuren of vormen. Met statement bruidssieraden kun je jouw persoonlijkheid laten zien en zorgen voor nét dat beetje extra.

 

‘’ Statement sieraden geven je bruidslook net dat beetje extra persoonlijkheid en stijl, waardoor je outfit een elegante en unieke uitstraling krijgt.’’

 

 

 

Waar moet ik nog meer op letten?

Nog een aantal andere tips waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste sieraden bij jouw bruidsjurk. Bij het kiezen van sieraden voor je trouwdag is het belangrijk om echt na te denken over wat het beste past bij jouw stijl en de sfeer van de bruiloft. Witgoud, zilver en platina zijn vaak favoriet vanwege hun klassieke uitstraling, maar goud kan die warme touch geven, vooral als je jurk warme tinten heeft. Wat betreft kleur, diamanten zijn altijd een veilige keuze, maar een vleugje kleur met bijvoorbeeld edelstenen die passen bij je bruiloftsthema kan echt iets toevoegen. Belangrijk is dat alles mooi samenvalt: je sieraden, je jurk, en zelfs de decoratie van de bruiloft. Het gaat erom dat je jezelf bent, je lekker voelt en straalt op jouw speciale dag!

 

Bruiloft sieraden als gast tips

Ook als gast wil je natuurlijk stralen (zonder daarbij de bruid te overschaduwen). Maar waar moet je nu echt op letten als gast van een bruiloft? Kijk naar het thema/dresscode en de locatie van de bruiloft; is het formeel of casual? Heeft het bruidspaar bepaalde wensen? Belangrijk is dat je hiervoor respect hebt en pas hier dan ook je keuze op aan. Maar, uiteraard wat daarnaast altijd blijft gelden; Blijf jezelf en wees trouw aan jouw persoonlijke stijl – dit maakt elk outfit authentiek!

 

Slagen in één dag voor een jurk én de mooiste bruidssieraden

Laat je inspireren op onze website of kom gezellig langs in onze winkel in het winkelcentrum van Arnhem! Het Lovable Things team staat natuurlijk klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte sieraden voor jouw grote dag. En waarom zou je het daarbij laten? Arnhem heeft namelijk meerdere winkels voor het shoppen voor bruidsjurken. Ze zitten ook nog eens bij ons in de buurt. Een handige én leuke tip dus om je bezoek aan ons te combineren met een bezoekje langs D’amore, Assepoester of Wed2be. Maak van jouw dag een échte bruiloftsshoppingervaring!

 

Zien we je snel? ❤️

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.