Wat zijn de voordelen van stainless steel sieraden?

Wat zijn de voordelen van stainless steel sieraden?

Ontdek de voordelen van stainless steel sieraden bij Lovable Things.

Wat zijn de voordelen van stainless steel sieraden?

Stainless steel sieraden, een populaire keuze voor wie op zoek is naar iets anders dan gouden en zilveren sieraden. Veel kettingen, oorbellen, armbanden en ringen zijn tegenwoordig gemaakt van stainless steel (roestvrij staal | rvs). Maar waarom eigenlijk? En wat zijn de voordelen van stainless steel sieraden?

 

 

 


Wat zijn stainless steel sieraden?

Voordat we de voordelen induiken, laten we eens kijken naar wat stainless steel sieraden eigenlijk zijn. Stainless steel, oftewel roestvrij staal, is een metaalmenging van ijzer, nikkel en chroom. De combinatie van bestanden maakt het materiaal bestand tegen corrosie (verkleuring) en roest. Ideaal voor sieraden dus. Want niets zo vervelend dat wanneer een je ringen of oorbellen blauw uitslaan op de huid en je er niet mee kan douchen. Nu denk je misschien: oh, jee ze zijn niet nikkelvrij. Geen paniek, er zit maar een klein beetje nikkel in zit, zullen de meeste mensen er geen allergische reactie van krijgen.
De populariteit van dit geliefde materiaal groeit snel, en terecht!


10 Voordelen van stainless steel sieraden

Stainless steel, of te wel roestvrij stalen sieraden, hebben veel voordelen. We geven je 8 redenen waarom dit materiaal zo fijn is.


1. Hypoallergeen sieraad

Stainless steel (rvs) sieraden zijn perfect voor wie vaak gedoe heeft met allergische reacties door het dragen van bepaalde sieraden. Ondanks een vleugje nikkel zorgen ze zelden voor allergische reacties, waardoor ze veilig zijn voor mensen met een nikkelallergie of een gevoelige huid.

 

2. Verkleurt niet

Kan stainless steel verkleuren? Vaak krijgen we die vraag. Het antwoord: nee. Roestvrijstalen sieraden blijven over het algemeen mooi en behouden hun kleur, zelfs bij dagelijks dragen. Wees voorzichtig met invloeden zoals parfums en schoonmaakmiddelen, en let op bij medicijnen die de zuurgraad veranderen. Douchen is prima, maar wees voorzichtig met zeep.

 

3. Krasbestendig

De krasbestendigheid van roestvrijstalen sieraden is echt een pluspunt. Omdat het materiaal hard en stevig is, blijven die sieraden vaak mooi zonder krassen of deuken. Dat betekent dat je ze gewoon kunt dragen zonder je druk te maken, zelfs als je een beetje ruw met je spullen omgaat.

 

4. In verschillende kleuren

Rvs-sieraden zijn origineel zilverkleurig, maar je kunt ze ook krijgen in allerlei andere kleuren, zoals goud, roségoud en zelfs zwart. Sieraden die dus niet alleen lang mooi blijven, maar ook nog eens een uitgebreide keuze aan kleuren bieden. Ook zijn ze ervoor zowel mannen als vrouwen.

 

5. Makkelijk te onderhouden

Als je genoeg hebt van het regelmatig poetsen van je gouden en zilveren sieraden om ze mooi te houden, overweeg dan roestvrijstalen opties. Om jouw stainless steel sieraden mooi te houden, in is het voldoende om ze af te nemen met een vochtige doek en eventueel milde zeep. Makkelijk toch? Let op: Gebruik geen agressieve zeep om verkleuring te voorkomen.

 

6. Goedkoop

Stainless steel sieraden zijn betaalbaar in vergelijking met gouden en zilveren sieraden. Het materiaal is namelijk makkelijk te krijgen en het maken ervan kost niet zoveel geld. Het proces is handig en kost niet veel werk in vergelijking met het bewerken van goud.

Op zoek naar een nieuwe aanwinst of een cadeau onder de €50,-? Klik hier!

 

7. Hittebestendig

Roestvrijstalen sieraden kunnen prima tegen warmte. Of je nu geniet van een zonnige vakantie of ontspant in de sauna, je roestvrijstalen sieraden blijven mooi. Geen zorgen meer over schade door hoge temperaturen - ze zijn perfect voor allerlei situaties en maken ze ideaal voor dagelijks gebruik.

 

8. Milieuvriendelijk en duurzaam

Stainless steel sieraden zijn milieuvriendelijk om verschillende redenen. Ze gaan lang mee, waardoor je niet vaak hoeft te vervangen. Oude roestvrijstalen sieraden kunnen worden gerecycled, waardoor er minder afval ontstaat. De productie van rvs-sieraden is vaak minder slecht voor de natuur dan bijvoorbeeld het mijnen van goud of zilver. En het mooie is dat roestvrij staal meestal geen schadelijke coatings nodig heeft, waardoor er minder nare chemicaliën worden gebruikt. Een hoop voordelen, waardoor het materiaal een slimme en groene keuze dus!

 

ZAG BIJOUX

 

 

Hoe weet je of iets stainless steel is?

Om te controleren of iets roestvrij staal is, kun je een magneettest doen - roestvrij staal is meestal niet magnetisch. Kijk ook naar eventuele roestvlekken, want roestvrij staal hoort niet te roesten.


Wat is beter, stainless steel of zilver?

Zilveren sieraden ogen mooi, maar veranderen na verloop van tijd van kleur en vereisen regelmatig onderhoud. Stainless steel sieraden zijn sterker, krassen minder snel en zijn vaak hypoallergeen, wat irritaties vermindert. Kies voor zilver als je van glans houdt en bereid bent tot regelmatig onderhoud. Als je duurzaamheid en weinig onderhoud belangrijk vindt, is roestvrij staal misschien meer geschikt.

 

Conclusie

Stainless steel sieraden zijn geweldige keuzes voor als je op zoek bent naar een betaalbare en duurzame stijl. Ze hebben veel voordelen, zoals dat ze niet allergisch zijn, niet verkleuren, tegen krassen kunnen en hittebestendig zijn. Je kunt ze ook in verschillende kleuren krijgen, ze zijn makkelijk te onderhouden en goed voor het milieu. Het beste van alles is dat ze niet duur zijn en voor iedereen toegankelijk. Als je ze vergelijkt met zilveren sieraden, zijn stainless steel sieraden sterker en hebben ze minder onderhoud nodig. Controleer eenvoudig of iets stainless steel is met een magneettest of door naar bepaalde coderingen op het sieraad te kijken. Kortom, stainless steel sieraden zijn een slimme en stijlvolle keuze die lang mooi blijven.


Wat een voordelen! Je zal nu ongetwijfeld benieuwd zijn naar de opties.
Ontdek de prachtige stainless steel sieraden bij Lovable Things in het centrum van Arnhem. Van bijzondere stalen armbanden voor heren tot exclusieve oorbellen en kettingen voor vrouwen. Onze winkel biedt unieke en duurzame stukken die lang hun schoonheid behouden. Kom gerust langs en vind betaalbare exclusiviteit die perfect bij jou past! Ontdek ook online ons uitgebreide assortiment. Benieuwd naar de allernieuwste aanwinsten? Je vindt ze hier.

 

Onze Stainless Steel merken: ZAG & CHARMIN*S

In onze winkel vindt je een uitgebreide collectie van de bekende Stainless Steel merken: ZAG en CHARMIN*S. ZAG BJOUX biedt een ruime keus aan armbanden, kettingen en oorbellen.  CHARMIN*S heeft een prachtige en ruime collectie aan Stainless Steel ring in zowel goud als zilver kleurig. En... ook nog eens super leuk geprijsd, vanaf 9,95 tot 19,95!  

 


FAQ

1. Wat is stainless steel en waarom zijn sieraden ervan gemaakt?
Stainless steel is een mix van metalen, zoals ijzer, chroom en nikkel. Sieraden van stainless steel zijn populair vanwege hun duurzaamheid en omdat ze niet snel roesten.

2. Zorgt stainless steel voor huidirritatie?
Nee, over het algemeen niet. Stainless steel, met name de kwaliteit 316L, bevat meestal zeer weinig nikkel en wordt beschouwd als hypoallergeen. Dit maakt het geschikt voor mensen met een nikkelallergie. Hoewel het risico op een allergische reactie minimaal is, kan het nuttig zijn om eerst kort te testen of er een reactie optreedt voordat je het sieraad langdurig draagt.

3. Hoe onderhoud ik stainless steel sieraden?
Makkelijk! Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om ze schoon te houden. Vermijd sterke chemicaliën, want die kunnen de glans verminderen.

4. Kan stainless steel roesten?
Het gebeurt zelden, maar onder bepaalde omstandigheden kan het gebeuren. Regelmatig schoonmaken helpt om dit te voorkomen.

5. Zijn stainless steel sieraden goed voor dagelijks gebruik?
Ja, zeker! Ze zijn sterk en krasbestendig, perfect voor dagelijks gebruik.

6. Kan ik stainless steel sieraden dragen tijdens het zwemmen of douchen?
Ja, dat kan! Stainless steel kan goed tegen water. Maar droog ze wel goed af om ze mooi te houden.

7. Zijn er verschillende soorten stainless steel voor sieraden?
Ja, maar 316L stainless steel is een goede keuze. Het is roestvrij, hypoallergeen en wordt vaak gebruikt voor sieraden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.