Wat is mijn ringmaat?

Wat is mijn ringmaat?

Ontdek eenvoudige stappen om je ringmaat te meten en vind jouw perfecte ring!

Wat is mijn ringmaat? Ontdek hoe je gemakkelijk je ringmaat kan meten!

 

‘’Help! Ik heb online een onwijs mooie ring gevonden, maar ik weet niet welke maat ik heb’’.

 

 

Geen zorgen. We helpen je erdoorheen. Met een paar eenvoudige stappen ontdek wat jouw ringmaat is en hoe je een ringmaat gemakkelijk thuis kan meten. In deze blog geven we jou een - handig én simpel trucje mee!

 

Gemiddelde ringmaten in Nederland

Wist je dat de gemiddelde ringmaat voor vrouwen in Nederland doorgaans rond de 17 ligt, terwijl mannen vaak een ringmaat van 21 hebben? Ook al kunnen deze cijfers verschillen, geven ze je een idee van wat gemiddeld is.

 

Ringmaat 17 en 18 zijn gelijk aan…

Awhgr, wat kan het soms toch ingewikkeld zijn. Je bent op zoek naar de perfecte ring en je merkt al snel op dat er verschillende manieren zijn waarop de maten omschreven worden.  Waarom is er niet gewoon één standaard? Nou, ringmaten worden op verschillende manieren gemeten. Hier in Nederland gaan we vaak uit van de binnendiameter in millimeters, terwijl sommige landen juist kijken naar de omtrek in millimeters. Amerika en Canada gebruiken nummer en het Verenigd Koninkrijk lettercodes, om het nog wat gemakkelijker te maken ;). Veelvoorkomende maten in Nederland zijn 17 en 18. Zo komt een ringmaat van 17 overeen met US-maat 6,5, terwijl ringmaat 18 gelijkstaat aan US-maat 8. Oké, dit parkeren we even. Laten we snel doorgaan met het meten van jouw perfecte ringmaat!

 

Stappenplan voor het meten van je ringmaat

Als je ring maar goed zit…Een ring die goed om je vinger zit, doet meer dan alleen lekker zitten; het laat je nieuwe sieraad echt stralen. Een ring die goed past, benadrukt niet alleen jouw stijl, maar ook de schoonheid van het ontwerp. Laten we eens kijken hoe je makkelijk je ringmaat kunt bepalen. Volg deze simpele stappen en ontdek het plezier van een ring die niet alleen perfect past, maar ook goed bij jou past.

 

Stap 1: Verzamel de juiste spullen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je een zacht meetlint en een pen en papier bij de hand hebt. Heb je geen meetlint? Gebruik dan een dunne strook papier.

 

Stap 2: Meet je vinger op het juiste moment

Wist je dat de grootte van je vingers nog wel eens kan verschillen gedurende dag? Temperatuur kan veel invloed hebben. Het beste moment om je ringmaat op te meten is aan het einde van de dag, wanneer je vingers meestal het grootst zijn. Zorg ervoor dat je handen warm zijn, want kou kan de grootte van je vingers beïnvloeden.

 

Stap 3: Kies de juiste vinger

Bepaal voor welke vinger jij de ring wilt meten. Omdat de ringmaat per hand en per vinger kan verschillen, is het belangrijk dat je de juiste vinger meet.

 

Stap 4: Meten met een meetlint (of dun strook papier)

Plaats het meetlint of de strook papier rond de gekozen vinger, net onder de knokkel. Zorg ervoor dat het lint comfortabel aansluit, maar niet te strak zit. Lees de maat af in millimeters en noteer deze. Hoe je meet met een strook papier lees je in stap 5.

 

Stap 5: Meten met een strook papier

Wikkel de strook om je vinger en markeer waar het papier overlapt. Meet daarna de lengte van het papier met een liniaal. Deze lengte is de omtrek van je vinger. Gebruik onze maattabel om jouw ringmaat te vinden. Zo simpel is het!

 

LET OP: Als je enigszins brede knokkels hebt is het verstandig om de ring een maat groter te bestellen. Draag je je ring liever iets ruimer, kies dan een maat groter. Ben je van plan om een brede ring te bestellen, bestel je ring dan een maat groter dan dat je van plan was.

 

 

 

Lovable Things: de sieradenwinkel in centrum Arnhem én online

Stoere armbanden, unieke kettingen, gouden oorbellen, ringen met edelstenen, zilveren armbanden voor heren met leer: We hebben het allemaal! Op onze website lovablethings.nl en in onze winkel in het centrum van Arnhem hebben we een uitgebreide collectie sieraden, waaronder de exclusieve UNOde50-collectie. We hebben zelfs de grootste collectie van Nederland!

 

Twijfel je nog te veel over je ringmaat? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij ons in de winkel. Kom gerust langs en we zullen je met liefde helpen met het zoeken van een speciale ring, persoonlijk cadeau of misschien zelfs wel een trouwring. Klik hier voor al onze ringen.

 

Ontdek unieke persoonlijke sieraden die laten zien wie jij bent. Klik hier voor al onze merken. Bestel met vertrouwen, wetende dat je bij ons de ideale ringmaat en het perfecte sieraad zult vinden!

 

 

Liefs, team Lovable Things

Het grootste UNOde50 verkooppunt van Nederland!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.